Boka du lager selv (Innbundet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 168
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202483593
Kategori: Håndarbeid
Omtale Boka du lager selv

Lag dine egne, unike kreative arbeidsbøker!

Endelig får du vite hvordan du kan lage Arne & Carlos' flotte bøker som bugner over av inspirasjon, ideer, viktige ting å huske, farger og collager. Du har sett dem avbildet i alle bøkene de har gitt ut, gjerne som introduksjon til kapitlene. Boken er delt opp i to deler, der første del er en grunnleggende innføring i alt fra å klippe papiret, tilpasse det den størrelsen du vil ha, bruk av symaskin til å sy arkene sammen, lime, lage permer, binde boka og presse. Dette er rikt illustrert med trinn-for-trinn-bilder av hele prosessen. Utstyret du trenger er lett å få tak i over hele landet. Ingen spesialbutikker trengs.

Del to inneholder forslag til temaer for bøkene. Alt fra planleggingsbøker til eget bryllup, minnebøker til konfirmanten, gjeste- og dagbøker. Kreative bøker til egne strikke-, hekle- eller broderiprosjekter, til hagebøker, kokebøker, aktivitetsbøker og slektsgranskingsbøker. Du får ideer til å lage dine helt unike notatbøker, eller en minnebok til å gi bort. Noen QR-koder vil du også finne. Disse er for deg som savner noe som er laget av garn, det være seg strikk, hekling eller broderi.

Til toppen

Flere bøker av Arne Nerjordet og Carlos Zachrison:

Utdrag

Utdrag fra boka:

Det handler om gleden ved å eie en bok eller flere. Den gode følelsen av å bla i papir av alle slag, sydd sammen av deg og for deg. Denne boka handler om hvordan du lager og bruker dine hjemmelagede bøker.
Vi hører om det papirløse samfunnet, men vi ser at papir ikke er mindre viktig nå enn før. Det finnes vakre magasiner som handler nesten bare om papir. Papir gir fortsatt lykke. Følelsen av å holde og eie en bok kan ikke sammenlignes med å lese fra en maskin. Et hjem uten bøker er trist. Det bør være bokhyller i et hus, både for kosen og trivselens skyld.
I dine egne, selvkomponerte bøker kan du samle på minner, oppskrifter på mat, håndarbeid, notater, hemmeligheter og bilder. Du kan lime inn billetter og utklipp fra turer du har vært på, ferier du har tatt, steder du har besøkt. Lag dine egne notatbøker og fyll dem med ideer og minner, la dem bli tykke og gode med myke og slitte kanter. Lim og reparer rygger og sprekker mellom sidene, dersom alt du vil ta vare på skulle være så mye at det skader boka. Den boka du lager selv kan for eksempel være en minnebok, en planleggingsbok, en oppussingsbok eller kanskje en hagebok.
Slitte bøker er som gamle mennesker, de blir vakre av et levd liv med gode minner.
De fleste som jobber kreativt, har nok en eller flere slike bøker. Noen nøyer seg med et løsbladsystem, det vil si å sette ark for ark inn i ringpermer eller oppbevare dem i mapper; andre samler i plastlommer eller limer inn sine utvalgte minner i skissebøker. Vi har sydd og skapt våre egne bøker i mange år. Og bøkene bruker vi for å dokumentere alle aspekter ved vårt kreative liv.
Å kikke inn i bøkene våre er vel det nærmeste man kommer å kikke inn i de kreative høyre halvdelene av våre hjerner. Vi sier velkommen inn!

Arne & Carlos

Til toppen

Om forfatter Arne Nerjordet

”Vi har sydd og skapt våre egne bøker i mange år. Og bøkene bruker vi for å dokumentere alle aspekter ved vårt kreative liv. Slitte bøker er som gamle mennesker, de blir vakre av et levd liv med gode minner!
Våre første bøker var store, gamle fotoalbum. Så gikk vi over til å sy våre egne bøker av resirkulert papir, og vi lager dem i alle størrelser. Noen ganger binder vi inn en spesifikk bok, et spesielt prosjekt, men for det meste jobber vi med tre, fire eller fem bøker parallelt og legger inn litt her og litt der, helt uten system – i ekte, kreativ og kaotisk Arne & Carlos-stil. A5-formatet er praktisk å ha med på turer. Og når bøkene blir fulle, starter vi bare på en ny.”
- Arne og Carlos

Til toppen