Fugler (Innbundet)

Fargerike og fantasifulle

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 176
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202524883
Kategori: Håndarbeid
Omtale Fugler

Bli med inn i Arne & Carlos`s fargerike fuglerike!

Boken har gode beskrivelser, enkle diagrammer og trinn-for-trinn-bilder. Dette er noe alle kan klare, også nybegynnere.

Inspirasjonen har de funnet ute i naturen både her hjemme i Norge og på sine mange reiser i utlandet. Du vil finne oppskrift og ideer til den karakteristiske dompapen, blåmeis, kjøttmeisen, linerle, svarttrost, hakkespett og andre fugler fra hagen på Tonsåsen og den fargerike kanarifuglen fra det fjerne utland, gjort med Arne & Carlos`s karakteriske design.

Du får oppskrifter på fugler strikket med utgangspunkt i norske tradisjonsmønstre både med og uten topplue! Noen av fuglene strikker du med mønster, andre har blitt dekorert med maskesting, broderier, paljetter og fjær. Bruk restegarn av mange forskjellige kvaliteter som garn fra ull og bomull til broderitråd og glittergarn. Ta et dypdykk ned i restekurven på leting etter garn, gamle paljettbånd, perler, fjær og broderitråd. 
 

Tips!

Bruk gjerne restegarn, det er ikke noe garn som er rett eller feil til disse fuglene. Forskjellige garnsorter og tykkelse strikket med forskjellige pinnestørrelser, vil gi forskjellig størrelser på fuglene. Har du akkurat begynt å strikke, kan det være lurt å strikke ensfargede fugler eller bruke selvmønstret garn. Når du har strikket flere fugler og begynner å føle deg mer sikker, kan du gå løs på fuglene som har mønsterstrikk. Da vil du huske oppskriften bedre og kan fokusere mer på diagrammet. Pynt fuglene med perler, paljetter, krystaller og fjær - alt tilgjengelig i de fleste hobbybutikker. Fuglene kan fylles med putefyll av akryl eller ullflor.

 

Fra innholdet:

  • Strikkefuglens anatomi - materialer og grunnoppskrift

  • Vinterfugler

  • Vårfugler

  • Broderte fugler

  • Fugler med tradisjonelle mønster

  • Sjeldne fugler fra paradis

Til toppen

Utdrag

Vi er begge veldig glade i fugler og gjør hva vi kan for å ha dem rundt oss. De er her gjennom hele vinteren, og de holder oss med selskap når de henter frø og brødsmuler, som vi henger opp eller legger frem i fat og på brett. Om våren blir vi alltid glade når vi begynner å høre fuglekvitter utenfor soveromsvinduet. Etter hvert som isen på sjøen smelter, kan vi regne med at vi får se de samme par ender som kommer tilbake år etter år for å hekke i området rundt vannet utenfor huset vårt. Det er alltid et
velkomment besøk! Om sommeren er det showtime når mor og far flyr inn i fuglehusene for å mate ungene sine – for ikke å snakke om det sjarmerende spetakkelet de små lager når de hyler og piper inne i husene sine for å gi klar beskjed om at de vil ha middag. Og det er med en viss sorg vi ser fuglene fly sørover utpå høsten, selv om vi vet at de trofast vender hjem igjen om våren. Ja, vi lever med fuglene gjennom årstidene, og de gir oss mye glede og inspirasjon.

Men det har ikke alltid vært slikt. Sommeren 2000, da vi nylig hadde flyttet inn på Tonsåsen Stasjon i Etnedal i Valdres, oppdaget vi til vår store fortvilelse at vi ikke hadde noen fugler rundt husene. Når vi tenker tilbake på det, så var det vel kanskje ikke så rart, da det ikke hadde bodd folk her siden 1988, og det var heller ikke noen hage som fristet. Vi gjorde vårt beste for å lokke fuglene tilbake, lagde fuglehus og sørget for at de fikk mye mat om vinteren.
For mye mat kanskje, vi glemmer aldri fuglen som spiste seg i hjel og falt til sin sikre død, midt foran øynene våre, en kald desemberdag den første vinteren vi tilbrakte her.

Strikkefuglene våre startet som julepynt. Vi strikket noen for å sette dem i en julekrans på inngangsdøra, og derfra har det bare utviklet seg og tatt helt av! Vi oppdaget fort hvor morsomt det er å strikke fuglene, og vi gikk fra å strikke ensfargede fugler til å strikke fugler inspirert av virkelige fugler. Men vi har ikke holdt oss helt til virkeligheten. Vi foretrekker å lage våre egne, abstrakte varianter og kaller dem gjerne designerfugler.
Deretter har fuglene fått luer og skjerf, tradisjonelle mønster, perler, paljetter og ekte fjær. Det er bare fantasien som setter grenser for hvordan disse flotte skapningene blir til – akkurat som i naturen.

Fuglene kan brukes som pynt året rundt, men mange av dem har en tendens til å trekke mot juletreet når den tiden nærmer seg. Alle fugler har til felles at de vil gi deg mange timer med glede. Slå deg løs, prøv ut nye fargekombinasjoner, la deg inspirere og kom i gang! Det går fort å komme i gang! Vi er ganske sikre på at de fleste har alt de trenger hjemme: litt restegarn og et sett med 5 strømpepinner. Du vil også trenge en heklenål i samme størrelse som pinnene du strikker fuglene i, litt fyll til å stappe i fuglene og et par perler samt nål og tråd til øynene. Det er stort sett det hele!

Lykke til!

Arne & Carlos

Til toppen