Julekuler - én oppskrift, 55 mønster (Innbundet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 144
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202327170
Kategori: Håndarbeid
Omtale Julekuler - én oppskrift, 55 mønster

Bli med i Arne & Carlos´ kreative verden!

Den internasjonalt kjente norske designerduoen Arne & Carlos kommer nå ut med sin første strikkebok! Og temaet er julekuler!
Designerparet er til nå kjent for sine kritikerroste strikkekolleksjoner verden over. De har strikk til salgs i eksklusive forretninger i 14 land! Fra å selge ferdigstrikkede plagg ønsker duoen nå å ta det ett skritt videre, ved å utvikle oppskrifter for håndstrikk.
Gled deg, dette er årets flotteste bok!


Blant mønstrene finner du både egendesignede mønstre, men også mønstre som går igjen over store deler av Nord-Europa. Mange av de gamle mønstrene som Arne & Carlos bruker har tradisjonelt vært brukt på votter, som for eksempel Åttebladsrose, Dovre og Kjelketur.

Julekulene er enkle å lage, og trenger lite utstyr. Her er det bare å sette i gang. Bruk ullgarn eller effektgarn, alt etter hvordan du ønsker å ha dine julekuler! Mesteparten av kulene er strikket i fargene hvitt og sort, eller hvitt og rødt. Her er det smak, behag og fantasien som setter grenser. Mulighetene er uendelige! Bruk gjerne dine egne favorittfarger, og strikk kuler som passer deg og din stil! Ønsker du deg en glamorøs stil og mer glitrende kuler, er det enkelt å lime på noen Swarowskikrystaller.

Julekuler er en del av den norske juletradisjonen. Du kan bruke dem på treet, på kranser og i vinduet for å gi noen eksempler. Noe av utgangspunktet for julekulene er hentet fra tradisjonell norsk strikkedesign. Arne & Carlos tar oss med inn i sitt kreative univers.

Når Arne & Carlos ikke er ute på sine tallrike reiser, bor og jobber de i en nedlagt stasjonsbygning på landsbygda i Etnedal i Valdres. Her holder de stand blant hus, hage, hund og elleve nye fjærkledde høner! Det er her alle deres spennende designideer blir til.

I 2010 ble Arne & Carlos tildelt Norges Husflidslags høyeste utmerkelse, Fortjenestemedalje i gull med diplom.

Til toppen