Et hjerte til begjær (Innbundet)

Forfatter:

, Elsa Frogner (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 336
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Just Take my Heart
Oversatt av: Frogner, Elsa
ISBN/EAN: 9788202312749
Kategori: Krim og spenning
Omtale Et hjerte til begjær

Mesterlig og nervepirrende

Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor Mary Higgins Clark blir kalt hele verdens spenningsdronning. I sin nye bok ET HJERTE TIL BEGJÆR gir hun oss nok en gang en svært nervepirrende opplevelse. Hun bygger mesterlig opp forventningene med psykologiske undertoner og gjør handlingen ekstra uhyggelig fordi alt virker så normalt og hverdagslig at det like gjerne kunne ha skjedd deg eller meg.

Mary Higgins Clark har skrevet mer enn 30 romaner som alle har toppet bestselgerlistene verden over. Til sammen har bøkene hennes solgt i over 80 millioner eksemplarer!

 

”ET HJERTE TIL BEGJÆR er en mordgåte som holder leseren i sitt grep fra første til siste side.”
Bookreporter.com


 

Han vet at hun vet…

Natalie er på høyden av sin skuespillerkarriere. Hun har fått den mest krevende og givende rollen i sitt liv, og hun får strålende anmeldelser. Men en skjebnesvanger kveld fylles hun av lammende skrekk.

Femten år tidligere ble hennes venninne myrdet under en joggetur i Central Park. Politiet mente det var et voldelig ran, men Natalie har hele tiden mistenkt venninnens hemmelige kjæreste. Problemet er bare at hun aldri fikk vite hvem han var. Hun har kun sett et lite bilde, og hun vet at kallenavnet hans var Jess. Etter alle disse årene treffer hun ham plutselig.

Men det er ingen som vil tro henne
Siste forestilling er over, og hun tar imot en gruppe beundrere. Med ett gjenkjenner hun ham midt blant alle de andre, og sliten som hun er etter den følelsesmessige påkjenningen etter forestillingen, avslører hun seg. ”Jess!” detter det ut av henne. Han er den eneste som hører det, og hun kan se i øynene hans at han vet at hun vet, men det er ingen som vil tro henne …

Ektemannen siktes
Tre dager senere blir Natalie funnet skutt i sitt eget hjem. Hun dør i armene på naboens hushjelp før hun får avslørt morderens navn. På grunn av manglende bevis blir ingen tiltalt før to år senere. Da slår den vanekriminelle Jimmi Easton frem og avslører at han ble tilbudt en stor pengesum av Natalies mann for å få henne drept. Saken tas opp på nytt. Jimmi påstår at han først takket ja, men deretter trakk seg, og dermed anklages Gregg for mordet på sin kone. Han insisterer på sin uskyld, og sverger at han aldri kunne ha skadet kvinnen han elsket, selv om hun gikk fra ham og ekteskapet var over. Fortvilet dras han inn i en rettssak der han stiller svakere og svakere for hver dag.

Hjertetransplantasjon
Mens dette utvikler seg til et mareritt for Gregg, er det Emily Walleces livs sjanse. Hun er den unge, vakre assisterende statsadvokaten som får ansvaret for rettssaken mot Gregg. Hun er drivende dyktig i jobben sin, og svært suksessfull. Men innerst inne tviler hun, og hun klarer ikke å fri seg fra mistanken om at Gregg kanskje er uskyldig. Dessuten bærer hun på sin egen hemmelighet. To år tidligere fikk hun et nytt hjerte. Frem til nå har alle trodd hun bare tok en liten operasjon, men i virkeligheten endte hun opp med en hjertetransplantasjon. Hun er nå redd for at dette skal oppfattes som en svakhet, og hun fortviler når pressen slår det opp i forbindelse med rettssaken.


En fryktet massemorder
Dette er likevel ingenting i forhold til Emilys største problem. Det hun ikke vet er at hennes nærmeste nabo er en fryktet massemorder, og han har utpekt Emily som sitt neste offer. Helt uvitende om dette lar hun ham passe hunden og gir ham nøkkel til huset, samtidig som han blir mer og mer besatt av henne og planlegger hennes død ned til minste detalj …


Av Lisa Svendsen

Til toppen

Andre utgaver

Et hjerte til begjær
Bokmål Heftet 2010
Et hjerte til begjær
Bokmål Ebok 2010
Om forfatter Mary Higgins Clark

Mary Higgins Clark
– hele verdens spenningsdronning


Det er ikke uten grunn at Mary Higgins Clark bærer den ærefulle tittelen hele verdens spenningsdronning. Hun har skrevet mer enn 30 romaner som alle har toppet utallige bestselgerlister og som til sammen har solgt i over 80 millioner verden over.

Allerede under oppveksten i Bronx visste hun at hun ville bli forfatter. Evnen til å fortelle historier var en del av hennes irske bakgrunn, og det virket helt naturlig for henne å bruke sitt skarpe blikk og sin nysgjerrige natur til å lage fortellinger om menneskene og forholdene hun iakttok.

Begynte å skrive da hun ble enke med fem små barn
Mary Higgins Clark er åpen om sin barndom i fattigdom og familiens endeløse kamp for å få endene til å møtes; hennes år med stipend på en eksklusiv pikeskole; hennes arbeid etter skoletid som sentralborddame på et hotell hvor hun med stor fryd overhørte gjestenes telefonsamtaler; hennes elskede brors død under 2. verdenskrig; hennes korte, men hektiske karriere som flyvertinne; hennes giftermål med Warren Clark som hun hadde vært hemmelig forelsket i i årevis. Ekteskapet fikk en brå slutt da ektemannen døde uventet og etterlot henne som enke med fem små barn. Det eneste hun ikke vil snakke om er alderen sin. Men hun begynner utvilsomt å bli ”en voksen dame”.

Endelig - etter seks år og førti avslag
Fast bestemt på å ta vare på familien og skape seg en karriere startet hun for alvor å skrive da hun ble enke. Men først etter seks år og førti avslag fikk hun endelig antatt en novelle. Og i 1975 kom hennes gjennombruddsroman Hatets gissel. Etter det tok det henne to år å skrive den neste romanen Øyenvitnet. Den ble øyeblikkelig en bestselger og ble solgt for store summer verden over. Og dermed var det gjort.

En spenningsprinsesse ble kronet
Hun ble erklært for tidens store spenningsprinsesse. Og siden har det gått slag i slag. Som perler på en snor har over 30 romaner, som alle har toppet bestselgerlister, sett dagens lys. Og flere vil det trolig komme, for som Mary Higgins Clark sier hver gang noen spør om hun ikke snart har tenkt å slutte å skrive og bare nyte livet: ”Aldri! Hvis du vil være lykkelig i ett år, bør du vinne i lotto. Hvis du vil være lykkelig hele livet, må du elske det du holder på med. Og det gjør jeg.”

 

Og dette mener pressen:

"En gripende thriller fra bestselgerforfatteren Mary Higgins Clark."
Publishers Weekly

"Mary Higgins Clark har skrevet nok en fulltreffer."
Aftenposten

"Tilhengere kommer raskt til neglebitingstadiet!"
Kirkus Reviews

"Mary Higgins Clark gir som alltid sine lesere mer enn de forventer. Hennes klare, litterære språk og tydelige karakterer lover deg en fornøyelig lesning. Enda en gang leverer spenningsdronningen varene, og vi gleder oss allerede til hennes neste nervepirrende bestselger."
Bookreporter

"Mary Higgins Clark har gjort det igjen: Hun har laget en god og solid krim med ett mål for øye: Underholdning!"
Bokstaver

"Mary Higgins Clark har skrevet nok en roman med en fascinerende historie og med spennende karakterer som gjør det umulig å legge den fra seg."
Suite 101

"En overflod av utspekulerte handlinger. Clarks gnistrende fortelling om identitetstyveri, hevn og mord er blitt en fristende og tankevekkende thriller."
Booklist

Til toppen

Utdrag

Det var den nagende følelsen av truende dommedag, ikke den sure vinden, som fikk Natalie til å flykte fra Cape Cod og tilbake til New Jersey i grålysningen mandag morgen. Hun hadde regnet med å finne ro i det koselige Cape-huset som en gang hadde vært bestemorens, og som nå var hennes, men det iskalde sluddet som pisket mot vinduene, økte bare redselen hun følte. Og så, da en feil med kraftforsyningen la huset i mørke, ble hun liggende våken, sikker på at hver eneste lyd skyldtes en inntrenger.
   Etter 15 år var hun sikker på at hun ved en tilfeldighet hadde snublet over svaret på hvem som hadde kvalt romkameraten hennes, Jamie, den gangen begge var unge, fremadstrebende skuespillere. Og han vet at jeg vet det, tenkte hun. Øynene hans fortalte meg det.
   Fredag kveld var han kommet sammen med en gruppe til siste forestilling av En sporvogn til begjær på Omega Playhouse. Hun hadde spilt Blanche DuBois, den mest krevende og givende rollen i hennes karriere frem til i dag. Anmeldelsene hadde vært strålende, men rollen hadde rent følelsesmessig vært en belastning. Da noen banket på døren til garderoben hennes etter forestillingen, hadde hun derfor vært fristet til ikke å åpne. Men det hadde hun likevel gjort, og alle trengte seg på for å gratulere. Og plutselig gjenkjente hun ham. Nå var han i slutten av 40-årene. Ansiktet var blitt fyldigere, men han var uten tvil personen på det bildet som var fjernet fra Jamies lommebok før liket ble funnet. Jamie hadde vært så hemmelighetsfull når det gjaldt ham, hadde bare omtalt ham som Jess. ”Det er kjælenavnet mitt på ham,” hadde hun sagt.
   Jeg ble så rystet at da vi ble presentert, kalte jeg ham Jess, tenkte Natalie. Alle skravlet så intenst at jeg er sikker på at ingen andre la merke til det. Men han hørte meg. Han hørte at jeg sa navnet hans.
   Hvem kan jeg fortelle det til? Hvem vil tro meg? Mitt minne om et lite bilde som Jamie hadde gjemt i lommeboken? Jeg fant det bare fordi jeg hadde lånt henne Visakortet mitt, og måtte ha det igjen. Hun sto i dusjen, og ropte at jeg kunne ta det ut av lommeboken hennes. Da var det jeg så bildet, stukket vekk i en av lommene, bak et par visittkort.
   Alt Jamie noen gang fortalte meg om ham, var at han hadde prøvd seg som skuespiller og ikke var god nok, pluss at han sto midt i en skilsmisse. Jeg prøvde å fortelle henne at det var verdens eldste historie, tenkte Natalie, men hun ville ikke høre. Hun og Jamie hadde delt en leilighet på West Side frem til den forferdelige morgenen da Jamie ble kvalt under en tidlig joggetur i Central Park. Lommeboken hennes lå på bakken, penger og armbåndsur var vekk. Det samme var bildet av ”Jess”. Det fortalte jeg politiet, tenkte hun, men de tok det ikke alvorlig. Det hadde vært flere ran i parken nettopp denne morgenen, og de var sikre på at Jamie tilfeldigvis ble et av ofrene. Det eneste dødsofferet, viste det seg.

Til toppen