Strikk fra Setesdal (Innbundet)

–tradisjon med ny vri

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 144
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202418328
Kategori: Håndarbeid
Omtale Strikk fra Setesdal

Strikk med inspirasjon fra Setesdal

Norske tradisjoner med ny vri. Strikk fra Setesdal er en skattkiste med norsk kultur og mønstre. Arne & Carlos har denne gangen hentet inspirasjon fra strikkeplagg, gamle broderier og åklemønstre og laget fantastiske strikkemønstre til inspirasjon og glede for alle strikkeglade.

Boken inneholder mønstre på herlige gensere til ham og henne i friske og glade farger. Du finner også mange ideer til tilbehør som votter, luer, tuber, pulsvarmere, strømper, små og store puter, pledd, bamser og mye, mye mer. Vanskelighetsgraden vil variere fra det helt enkle til det som krever litt mer både i teknikk og tid.

"...Det er bare når vi går tilbake i tid, ser på vår kulturarv og historie og tar med oss noe derfra inn i vårt arbeid, at vi kan skape noe som er helt nytt. Og samtidig som vi skaper noe nytt, er vi også med å bidra til å ta vare på de gamle tradisjonene."
Arne & Carlos

Til toppen

Om forfatter Arne Nerjordet

Arne & Carlos

Arne Nerjordet og partner Carlos Zachrison bor og arbeider i en gammel nedlagt jernbanestasjon i Valdres. De presenterte sin første kleskolleksjon med strikkeplagg i 2002. Kolleksjonen vekket oppmerksomhet i både inn- og utland. Senere har de utgitt bøkene Julekuler (2010), Strikkedukker (2011), Arne & Carlos adventskalender (2011), Påske hele året (2012) og Håndarbeid fra hagen (2013). Alle bøkene har oppnådd bestselgerstatus i Norge og er solgt til en rekke land . Julekuler alene er trykket i et totalopplag på nær 55 000!

Til toppen