Gå inn i vinteren med et styrket immunforsvar!

Vi kan ikke fornekte det lenger, høsten er her. Og når høsten er her så betyr det tid for varme nærende supper, buljonger og selvsagt kakao!

Det er også tid for influensa og forkjølelse så derfor tenkte vi at det ville være lurt å dele oppskriften på en av våre favoritter: Immunstyrkende suppe fra Gry Hammers bok «Kraft».

 

Til 4 personer.

Hva:

1 liter kyllingkraft
1 medium-stor løk
6 fedd hvitløk, finhakket
1 gulrot, raspet
8 shiitakesopp, skåret i skiver (kan erstattes med annen sopp)
4 ss finraspet ingefærrot
salt og pepper, etter smak
1 hel sitron
3 dl hakket kruspersille

Hvordan:

1. Ha alle ingrediensene i en kasserolle, untatt salt, pepper, persille og sitron
2. Kok opp og la det putre under lokk i 15 minutter.
3. Ta kasserollen av varmen og smak til med de øvrige ingrediensene.
4. La suppa stå med lokk på i 5 minutter uten varme, før du serverer.

 

Trenger kanskje immunforsvaret en ekstra boost?

Visste du at 70 prosent av immunforsvaret vårt befinner seg i mage og tarm, og at vi har flere bakterier i tarmen enn celler i kroppen? En sunn tarm er selve grunnlagt for god helse.

Ved fermentering omdannes stivelsen og sukkeret i frukt og grønnsaker til organiske syrer ved hjelp av melkesyreproduserende bakterier som finnes i små mengder i alle levende organismer. Syrene er naturlige konserveringsmidler som bevarer næringsstoffene og forhindrer forråtnelse. Nivået av enzymer og vitaminer øker betraktelig. I surkål, for eksempel, tidobles C-vitamininnholdet.