Trine Sandberg. Foto: Mona NordøyFoto: Mona Nordøy
Trine Sandberg. Foto: Mona Nordøy

Alle oppskriftene er i klassisk Trine-kvalitet og illustrert med hennes vakre matfotografier som hun er kjent for fra bloggen og de tidligere, bestselgende kokebøkene sine.

Hei!

Jeg elsker kokebøker, og det har jeg gjort så lenge jeg kan huske. Men jeg opplever ofte at oppskriftene i mange kokebøker inneholder ingredienser som er vanskelige å få tak i, eller de blir for dyre til hverdags. Jeg har savnet kjappe, smakfulle, barnevennlige og ujålete oppskrifter som er mulig å lage i en hektisk hverdag.

Jeg begynte derfor å samle på oppskrifter jeg kom over og smaker jeg skapte på eget kjøkken. Resten av historien kjenner dere – i 2007 opprettet jeg Trines matblogg hvor jeg la inn favorittoppskriftene mine.

Trines hverdagsmat har jeg plukket ut mine aller beste hverdagsmiddager og hverdagsdesserter. Det er maten jeg serverer til min mann, mine barn, barnebarn, familie og venner. Her finner du ingen pekefinger eller mas om dietter og trender, bare gode, rene smaker og ekte matglede.

Hilsen Trine

 

Trine beste tips til middagsplanlegging

 • Planlegg ukemenyen i to runder, da blir den lettere å følge opp. Søndag: planlegg middagene fra tirsdag til og med torsdag. Torsdag: planlegg middagene fra fredag til og med mandag.
   
 • Ha en suppedag eller «tapasmiddag» i uken med rester fra uken før, gjerne på en dag med mye farting.
   
 • Følg familiens aktivitetskalender for å se hvor mange du må planlegge middag til, og hvor lang tid du har til rådighet.
   
 • Dersom det viser seg at du ikke kan gjennomføre ukemenyen som planlagt, forenkle rettene eller bytt om på rekkefølgen.
   
 • Ta utgangspunkt i hva du har tilgjengelig i kjøleskap og fryser, samt ønsker familien måtte ha. Ha fokus på å skal spise rikelig med grønnsaker hver dag. Bruk sesongens råvarer.
   
 • Kjøp inn alt du trenger for flere dager fremover (eller for hele uken). Lag en detaljert handleliste, og hold deg til den. Da sparer du også penger.

 

Publisert 19.09.2019