Sarah JioBestselgerklubben
Sarah Jio

– Jeg velger meg alltid Paris. Jeg vil dra til min lille favorittkafé på Rue Cler, og deretter rusle opp til Montmartre og ta et glass vin mens jeg sitter og ser ut over byen.

Dette svarer Sarah Jio på spørsmål om hvor hun helst vil reise. Nå har hun skrevet sitt kjærlighetsbrev til Paris. Den nye romanen med den vakre tittelen Alle blomstene i Paris er hennes tiende roman på verdensbasis, og hennes åttende på norsk. Alle har blitt bestselgere. Jio ser ikke bort fra at det blir enda flere bøker fra «Lysets by».

En Paris-drøm

–I alle de årene jeg har skrevet og reist, har jeg alltid blitt trukket mot Paris. Og selv om jeg aldri har fått muligheten til å flytte dit – en drøm jeg har hatt siden studietiden – har jeg alltid visst at jeg kom til å skrive en fortelling med handling i Paris. Små deler og snutter av de tidligere romanene mine har utspilt seg der, men aldri før har jeg latt romanfigurene mine helt og holdent holde til i byen slik som er tilfellet i denne boken. For meg har det vært spennende i seg selv.

Vakreste Paris

Sara Jio har fått være med karakterene sine på de mest sjarmerende små kafeer, sittet på vakre balkonger, og til Paris’ vakreste severdigheter. Det har vært en minneverdig reise:

–Vi har gått opp trappene ved Montmartre, beundret de fargerike matbodene i Rue Cler, og nippet espresso i bortgjemte kafeer i små sidegater.

Hjertesorg og traumer

Men historien stikker langt dypere enn å handle om sjokoladecroissanter og å få se Eiffeltårnet en vårdag.
–Romanen min tar hjertesorg og traumer ved hornene, både i det krigsherjede Paris på 1940-tallet og i nåtiden, med romanfigurer som enten har evnen – eller som mangler den – til å motstå, tilgi og elske, forteller hun.

Glede i kaoset

I tillegg til mange reiser har Jio skrevet frem mye av handlingen mens hun har passet på de tre små guttene sine på 12, 10 og 8 år hjemme i Seattle. Hun har dessuten tre stesønner med sin nye mann Brandon.

–Jeg har lært meg å skrive i kaos, det er sikkert! Jeg skriver med barn løpende rundt, på bråkete flyplasser, kafeer og restauranter. Livet er ikke perfekt, jeg har mitt stress som alle andre mødre. Men jeg elsker barna, forloveden og denne karrieren hvor jeg kan dikte historier som vekker følelser hos leserne. For et privilegium!

–Og takk til alle mine norske lesere, som jeg hører fra daglig, for at dere leser bøkene og engasjerer dere i karakterene. Det er en stor ære å være bestselgerforfatter i Norge.

 

Publisert 03.10.2019